Vormingen en workshops van VCOK

Kinderen en gezinnen laten genieten van cultuur heeft alleen maar voordelen: ontplooiing, ontmoetingskansen voor ouders en opvoeders, fijne momenten. Je zorgt er als cultuurhuis dus best voor dat jonge kinderen en hun gezin zich echt welkom voelen. Maar hoe doe je dat?

Bij VCOK kunnen we je hierbij helpen. We passen de pedagogische ideeën van Loris Malaguzzi (inzetten op kunstbeleving met aandacht voor inrichting en ruimte) toe om kinderen en gezinnen nog meer te laten genieten van een bezoek aan je cultuurhuis.

We staan samen met alle medewerkers van je cultuurhuis stil bij de vormgeving van de ruimte, de selectie van materialen, de rol van de medewerkers (van onthaal tot gidsen en vrijwilligers) en de interactie tussen kinderen en volwassenen.

Zo kan je als cultuurhuis beter aansluiten bij kinderen en hoe zij de wereld ontdekken. En maak je een bezoek van onthaal tot afscheid een fijne ervaring.

Contacteer ons voor een begeleidingstraject op maat of voor vormingen en workshops: info@vcok.be of 09/232.47.36 .

Bijvoorbeeld:

Buggy tours 
VCOK werkte in opdracht van de Gezinsbond, FARO en het Departement Cultuur, Jeugd en Media een begeleidingstraject en activiteiten uit in 13 musea (zoals Museum M in Leuven, het MAS in Antwerpen en MSK in Gent ). Vier dagen lang organiseerden we samen met de medewerkers gegidste rondleidingen en vrije wandelingen vol leuke stops of activiteiten voor jonge kinderen en hun gezin. Een succes, de kinderen en gezinnen deden enthousiast mee en gingen naar huis met fijne herinneringen. En veel musea herhalen de activiteiten of verwerken hun ervaring in een permanente familieroute.


Workshops die ouders en kinderen samen laten spelen en genieten
Nog op zoek naar leuke activiteiten om in je museum, erfgoedhuis, bibliotheek of cultuurhuis te organiseren? Met een workshop voor ouders en kinderen scoor je altijd. Wat dacht je van beeldend gepeuter, tipi’s bouwen met bamboe of creatief met recycleermateriaal voor ouders en kinderen? Of laat jonge ouders samen met hun baby bewegen dankzij de workshop Hey Baby. Voor al je vragen en boekingen: info@vcok.be of 09/232.47.36.

Naam fotograaf

Good practice

Familievriendelijkheid in het Red Star Line Museum

Elk cultuurhuis kan familievriendelijk zijn, zelfs als je collectie over een minder voor de hand liggend thema gaat. Dorine De Vos, publiekswerker in het Red Star Line, vertelt hoe.

publiq vzw, 2020 | Ontwerp door Statik | Contact | Gebruiksvoorwaarden | Privacyvoorwaarden | Cookies