Met je baby naar de film.

Kersverse ouders mét baby in je cultuurhuis ontvangen? Het is mogelijk. Cinema ZED en Kunstencentrum STUK organiseerden dit najaar de eerste editie van Cinema Poussette: een primeur in België.

Tijdens Cinema Poussette konden ouders met hun baby naar de film gaan. Cinema ZED deed er alles aan om de baby’s zo goed mogelijk op hun gemak te laten voelen. Het geluid stond wat minder luid zodat baby’s konden doorslapen, en het licht werd niet volledig gedimd zodat ouders gemakkelijk de uitgang vonden, mochten ze even naar buiten willen. Ook werden de ouders nog wat extra verwend: een bewaakte buggyparking en een gratis koffie om de slapeloze nachten te compenseren. 

Collega Elien was erbij met dochter Lena en bracht verslag uit:

"Vandaag ging ik naar de cinema. Met Lena. Ja, mijn baby van 4 maanden oud. En nee we keken niet naar een kinderfilm, maar wel naar de fantastische BlacKkKlansman van Spike Lee, samen met een tiental andere moeders met baby’s. En weenden die baby’s dan niet? Jawel, maar dan keek je gewoon staand en wiegend verder of er stonden zelfs twee vrijwilligers klaar om je te assisteren. En de zeer zachte prijs was inclusief koffietje om wakker te blijven. Graag meer van dat!"

Ook voor Cinema Zed was het een geslaagd experiment. Cinema Poussette zal in 2019 dan ook opnieuw op het programma staan. Volgens Sara Vandaele van Cinema Zed lag het succes niet alleen in de praktische aanpassingen voor ouder en kind, maar vooral in de inhoudelijke focus op de ouder als filmliefhebber:

"We hebben bewust gekozen voor de beste film van het moment; Dat is dus liefst ook geen film over ouderschap of baby's, maar de film waar iedereen het op dat moment over heeft, de film die je later zou willen inhalen. In september was dat BlacKKKlansman."
 

foto rechts: Joeri Thiry

publiq vzw, 2020 | Ontwerp door Statik | Contact | Gebruiksvoorwaarden | Privacyvoorwaarden | Cookies