Hoe ondersteunen we jou?

Je hebt het manifest ondertekend en actiepunten gekozen. En wat daarna? Dan staan wij klaar om je verder te ondersteunen met good practices, een inspiratiedag en een enquête. 

Onderteken je het Familiemanifest, dan word je in maart 2019 uitgenodigd voor een ontbijtsessie om je eerste ervaringen rond het Familiemanifest te delen. Wat verwacht je van het manifest in 2019? 

Daarnaast bezorgen we je in een maandelijkse nieuwsbrief creatieve good practices uit binnen- en buitenland, die je helpen je gekozen actiepunten in de praktijk om te zetten. Hier verzamelen we de good practices.

Ook voorzien we een kant-en-klare enquête om bij je bezoekers te peilen naar hoe ver je cultuurhuis staat op vlak van inclusieve familievriendelijkheid. Jij laat de enquête invullen, en wij doen de rest.

In het najaar sluiten we 2019 af met een boeiende inspiratiedag rond familievriendelijkheid in cultuurhuizen. We blikken terug op de acties die de cultuurhuizen ondernamen en bekijken de resultaten van de enquêtes. Je krijgt inkijk in hoe families een uitstap naar een cultuurhuis ervaren en wat de belangrijkste drempels zijn. Je kan je eigen ervaringen uitwisselen in een netwerkmoment met collega's uit heel Vlaanderen en Brussel. 

De smaak te pakken door de actiepunten en zin om je werking nog inclusiever te maken? Op de pagina Hulplijnen verzamelden we vormingen, workshops en infopakketten die je verder op pad zetten.

Heb je zelf een actiepunt tot in de puntjes uitgevoerd, of ken je er een mooi voorbeeld van? Laat het ons weten op info@familiemanifest.be.

Good practice

Kinderen als erfgoedambassadeurs.

Kinderen warm maken voor cultuur of erfgoed is niet altijd even makkelijk. Met het project Jong redt Oud blijkt dat voor het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed in Limburg echter een koud kunstje.
 

Kies uit de actiepunten

We zijn een museum of erfgoedhuis
Wij zijn een bibliotheek
Wij zijn een cultuurcentrum of ander cultuurhuis

publiq vzw, 2019 | Ontwerp door Statik | Contact | Gebruiksvoorwaarden | Privacyvoorwaarden | Cookies